Bra filmer ger bra diskussioner!


JAPAN, VULKANER, TUSENTALS ÖAR OCH SUPERSTADEN TOKYO


Japan

Japans landyta är nästan lika stor som Sveriges.  Här finns flera tusen öar, och en bergig terräng som gör att bara en tredjedel av landet går att bo i. Med 127 miljoner invånare blir det många stora städer – huvudstaden Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med 35 miljoner människor.

Många bor trångt med långa pendlingssträckor och kan inte ha husdjur. Men storstaden har lösningar på allt – man kan gå på djurcafe och umgås med både katter och igelkottar.

Japan är en av världens största och viktigaste ekonomier, och världsledande på flera områden inom elektronik och IT. Landet byggde upp sin industri på mycket kort tid efter ödeläggelsen under andra världskriget, och upplevde en enorm tillväxt från 1960-talet och framåt.

I filmen träffar vi svenska Ellika Frisk som arbetar i Tokyo och berättar om hur japanska samhället fungerar, statsskick, naturkrafter. kärnkraft och vulkanisk aktivitet, näringsliv.

Speltid: 14 minuter

Årskurs 5 – 9

Här hittar du Japan_lektionsplanering

Kolla även in:

  •  Nu har vi släppt en ny film i serien om Nordens länder. Vi besöker Europas mest glesbefolkade land med en fantastisk natur, D ...

  • Rom, Italiens kanske lite slitna huvudstad, men med en charm och karaktär som få städer har. Staden besöks varje år av sju mil ...